Home

De Braceguard is een boil and bite gebitsbeschermer die speciaal is ontwikkeld door orthodontisten. De beschermer is gemaakt van Vistamaxx, een kunststof die zacht wordt het te verwarmen. Hierdoor kan de beschermer in de mond individueel over de aanwezige beugel heen worden aangepast. Het materiaal hoeft minder hoog te worden verwarmd dan de conventionele, in de sportwinkel verkrijgbare gebitsbeschermers. Bovendien blijft het materiaal in de mond ruim een minuut makkelijk aan te passen zonder dat het gevaar bestaat dat de slijmvliezen in de mond verbranden.

Bij conventionele beschermers is de tijd om de beschermer in de mond aan te passen maar enkele seconden. Het is daardoor onmogelijk om een goede pasvorm te krijgen over de beugel heen waardoor de bescherming onvoldoende is. Daardoor zal het draagcomfort niet goed zijn, met als gevolg dat de beschermer uitvalt bij bijna alles wat je doet.

Daarnaast kan het materiaal van de Braceguard meerdere keren worden verwarmd en aangepast zodat de beschermer de hele beugelbehandeling kan worden gebruikt. De bescherming die kan worden verkregen met een goed aangepaste Braceguard is vergelijkbaar met een standaard op maat gemaakte mondbeschermer die is gemaakt op een door de tandarts gemaakt gipsmodel.

Voor sporters zonder beugel is er de Toothguard.