Toothguard aanpassen

Individueel aanpassen van de Toothguard is erg gemakkelijk en gebeurt in 3 stappen.

  1. Verwarmen:
    Wikkel de beschermer in een natte servet en verwarm 1 minuut op vol vermogen in de magnetron. Haal de beschermer uit de servet en koel hem 2 seconden in koud water, om te voorkomen dat je de mondslijmvliezen verbrand. Heb je geen magnetron, dan kun je de Toothguard ook 20 seconden verwarmen in water dat net heeft gekookt.
  2. Aanpassen:
    Plaats de Toothguard over je bovengebit. Let er hierbij op de uiteinden niet dubbelvouwen en dat het midden van de beschermer in het midden van het gebit zit. Met name achter in de mond, bij de kiezen, kan dit erg lastig zijn. Duw de Toothguard vervolgens met de vingers tegen de tanden en het tandvlees, zowel aan de buitenkant als bij het gehemelte. Zorg ervoor dat het witte bijtblok op het midden van het kauwvlak blijft zitten. Vervolgens bijt je voorzichtig dicht. Masseer met tong de binnenkant van de beschermer en met de wangen en lippen de buitenkant van de beschermer tegen de tanden en kiezen.
  3. Afkoelen:
    Na anderhalve minuut kan de beschermer uit de mond worden gehaald. De kunststof is dan nog niet helemaal uitgehard. Spoel de Toothguard ruim af onder de koude kraan en controleer de pasvorm in de mond

NOOT: mocht de Toothguard niet prettig zitten dan kunnen de vorige stappen worden herhaald tot het gewenste resultaat is bereikt.

NOOT: als de Toothguard aan de achter te lang is kan die desgewenst met een stevige schaar iets worden ingekort.